7 Aralık 2016 Çarşamba

MEYHANE PİLAVI

Akşama yapılan çeşit çeşit yemek derdinden gına geldi diye tek bir yemek yapmalıyım o da karnımızı doyurmalı yanında turşu ,ayran ve salatayla yenilmeli diye düşünürken en sevdiğim meyhane pilavını yapmak aklıma geldi .Öncelikle ben sebzeleri çok iri sevmiyorum ,sizin yediklerinizden farklı gelebilir şimdi malzemelere bakalım;
.Yarım patates 
.1 kabuğu soyulmuş domates
.yarım yeşil biber
yarım acı kurutulmuş kırmızı biber
yarım soğan
1yk domates salçası birazcık  fazla koymuş olabilirim
.1 tatlı kaşığı biber salçası
.1.5 su bardağı iri pilavlık bulgur
.karabiber,tuz
YAPILIŞI
önce yağ ve soğan kavrulur ,yeşil biber ve kırmızı biber katılır, Salça eklenir,Domates ve patatesi koyup kapağını kapatın birazcık buharında pişsin ,sonra 4 su bardağı sıcak su ekleyin ve patatesler pişene kadar kaynatın, patatesler piştikten sonra bulguru koyun ,tuz ve karabiberini de koyup ara sıra karıştırarak suyunu çok aşırı çektirmeden kapatın ,üzerinde 2-3 yk kadar su varmış gibi olunca kapatın o çekicektir suyunu ,Pişirirken lütfen arada sırada dibi tutmasın diye karıştırın yoksa tutar bu yemeğin dibi :) ve sonuç olarak ortaya böyle bir pilav çıktı .


Yapmak isteyenlere tavsiye ederim.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder