Ne yaptık yoğurtlu revani tatlısı yaptık, nasıl mı oldu ımmm nefis oldu :=)
aslında resmini fırına sürmeden çekmeliyim diyordum ama aceleden inanın fırında iken aklıma geldi aman olsun farkımız bu olsun diyerek çekiverdim ve resimler tariflerle gelsin bakalım
MALZEMELER
.2 YUMURTA
.2 SU BARDAĞI İRMİK
.1 ÇAY BARDAĞI TOZ ŞEKER
.1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
.1 ÇAY BARDAĞI YOĞURT
.YARIM ÇAY BARDAĞI SÜT
.YARIM SU BARDAĞI SU
.1.25 SU BARDAĞI KADAR UN KIVAMI ÇOK YUMŞAK OLMASIN KEK HAMURU GİBİ OLCAK.
.1 HAMUR KABARTMA TOZU
.1 ŞEKERLİ VANİLİN
.YARIM PAKET KABARTMA TOZU
ÖNCE SIVILARI KARIŞTIRIN SONRA UN ,KABARTMA TOZU,KARBONAT ,İRMİK VE VANİLİNİ EKLEYİN LÜTFEN.
İÇİNE CEVİZ,FINDIK,FISTIK VEYA HİNDİSTAN CEVİZİ AZ OLMAK ŞARTIYLA EKLEYEBİLİRSİNİZ BEN ARASINA CEVİZ RENDELEDİM ÜSTÜNE DE ŞÖYLE BİR ÜSTÜN KÖRÜ SERPTİM.
180 DERECE FIRINA SÜR KIZARANA KADAR PİŞŞİN,
ŞERBET İÇİN 5 SU BARDAĞI ŞEKER , 5 SU BARDAĞI SU ,BEN BİRAZ DAHA KOYU SEVİYORUM SİZLER İSTERSENİZ YARIM BARDAK EKSİK KOYABİLİRSİNİZ .LİMONU LÜTFEN ÇOK KOYMAYIN EKŞİ OLABİLİYO MALUM BEN 5*6 DAMLA OLARAK YAPTIM.
VE GELSİN RESİM :=)
AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder